Spotkanie
we wtorek 8 listopada 2016 r. o godz. 18.00
Kulinarna podróż w świat po zdrowie
z autorką książki
Kuchnia świata dla diabetyków
Dorotą Drozd
Wstęp wolny
Dorota Drozd, ma piętnastoletnie doświadczenie kliniczne w pracy z pacjentami chorującymi na cukrzycę. Jako czynny członek Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, Polskiej Federacji Edukacji w Diabetologii oraz Europejskiej Federacji Pielęgniarek Diabetologicznych (FEND) stale doskonali i rozwija swoje umiejętności zarówno w kraju, jak i za granicą, m.in. co roku bierze udział w konferencjach naukowych organizowanych przez FEND.
Kuchnia świata dla diabetyków
Kremowa zupa musztardowa, tapenada, bouillabaise, yakitori z kurczaka – kto powiedział, że kuchnia diabetyków jest nudna i pełna wyrzeczeń? W poradniku znajdziesz blisko 150 przepisów zaczerpniętych z najważniejszych kuchni europejskich, a także z kuchni chińskiej, japońskiej i żydowskiej. Z łatwością przyszykujesz z nich zarówno proste ,codzienne dania, jak i bardziej wyszukane, którymi można mile zaskoczyć gości. W tym apetycznym tyglu każdy znajdzie coś dla siebie.
Wszystkie przepisy na dania główne, przekąski, sałatki i desery zostały tak skomponowane, aby niższa zawartość węglowodanów odpowiadała kanonom współczesnej dietetyki.
Do każdego dania wyliczono:
– indeks glikemiczny,
– wymienniki węglowodanowe,
– wymienniki białkowo-tłuszczowe
– liczbę kalorii.
Oprawę kulinarną uroczystości przygotowała TART’YVONNE
Lublin, ul.Wallenroda 2A, tel. 733 440 474 www.facebook.com/TartYvonne/
W czasie spotkania będzie można nabyć książkę Doroty Drozd Kuchnia świata dla diabetyków,Wydawnictwo RM, 2016